Kako bismo osigurali opušteno i sigurno korištenje prostora bazena i sauna, od 1.3.2021. uveli smo obavezne rezervacije za korištenje bazena i sauna u ograničenom trajanju. Rezervacije se vrše na recepciji u hotelu.

Zbog niza blagotvornih učinaka na organizam, finska sauna, koju zbog vrlo vrućeg i suhog zraka zovu još i suhom saunom, jedna je od najpopularnijih sauna u svijetu.

Finsku saunu čini drvena prostorija s klupama u kojoj se temperatura zraka kreće od 70 do 100°C. Vlažnost zraka u ovoj sauni uglavnom je oko 15%, a dobiva se polijevanjem vode po vrućem kamenju koje je obično smješteno u kutu. Prije ulaska u saunu preporučuje se kratko tuširanje radi uklanjanja znoja i nečistoća s kože. Običaj je ući brzo i odmah zatvoriti vrata za sobom kako bi se spriječio ulazak hladnog zraka. Nakon što uđete, sjednite na svoj ručnik i udobno se smjestite na jednu od klupica. Za procjenu duljine boravka u sauni najvažniji je vaš osobni osjećaj, iako se obično preporučuje da posjet sauni traje od 10 do 15 minuta. Nakon izlaska iz saune obavezno se istuširajte radi rashlađivanja organizma, ali vodite računa o tome da prvo tuširate stopala, noge i ruke, a zatim ostatak tijela. Poslije tuširanja preporučuje se odmor u za to previđenom prostoru za opuštanje, gdje možete popiti čaj ili osvježiti se vodom ili voćem kako biste nadoknadili izgubljenu tekućinu. Cjelokupan postupak obično se ponavlja 3 puta.

Radno vrijeme Wellness centra

Ponedjeljak
15:00 – 21:00
Utorak – Nedjelja
09:00 – 21:00